Rezervacije

Člani knjižnice lahko rezervirajo vse knjižnično gradivo, ki je namenjeno izposoji na dom, a je trenutno izposojeno. Gradivo lahko rezervirajo osebno, po telefonu ali preko interneta.

O prispelem gradivu člana obvestimo po telefonu ali sistemsko z SMS sporočilom oz. e-mailom.

Gradivo čaka na člana 3 delovne dni. Če ste med čakanjem na gradivo iz naše knjižnice le-to dobili kje drugje in rezervacije niso več aktualne, nam to čim prej sporočite. Neprevzeta rezervacija se zaračuna 1€.

Če želite rezervirati gradivo prek interneta, kliknite tukaj.

V ustrezna polja (avtor, naslov …) vpišite svoje iskalne zahteve in kliknite »Poišči«.

Preglejte seznam zadetkov in s klikom izberite naslov. V spodnjem delu izpisanih podatkov o gradivu najdete njegov status (zelena barva – prosto, oranžna – izposojeno, rdeča – samo za čitalnico, rezervacija ni možna).

Posamezen izvod rezervirate tako, da kliknete gumb »Rezerviraj« na desni strani izvoda.

Odpre se okno "Prijava v profil Moj COBISS". Kliknite gumb "Moja knjižnica". Vpišite ime knjižnice, številko članske izkaznice in geslo (prejmete ga v knjižnici).

Po prijavi je potrebna ponovna rezervacija izbranega gradiva. Ko bo rezervirano gradivo na voljo, boste obveščeni po telefonu ali po elektronski pošti. V knjižnici vas bo gradivo čakalo v izbranem oddelku tri delovne dni.

OPOZORILO!
Če ste med čakanjem na gradivo iz naše knjižnice le-to dobili kje drugje in rezervacije niso več aktualne, nam to čimprej sporočite. Na gradivo mogoče čaka drugi bralec.