ŠOK ali Škatla odličnih knjig

V Knjižnici Rogaška Slatina nadaljujemo s 3. sezono bralne značke za otroke, imenovano ŠOK – Škatla Odličnih Otroških Knjig, ki je namenjena otrokom od 9. do 13. leta starosti. V zadnjih letih se kaže trend upadanja branja, k čemur pa je seveda vplival tudi porast informacijske tehnologije, ki je danes dostopna že skoraj vsakomur. Z bralno značko ŠOK želimo spodbujati bralno kulturo otrok, vplivati na izobraževalni proces in sodelovati tudi pri aktivnem preživljanju prostega časa otrok.

Kako sodelujete?
Knjižničarke smo pripravile brošuro, v kateri so predstavljene knjige, ki smo jih vključili v letošnjo sezono bralne značke. Na za to namenjenih poličkah vas bodo čakale knjige, med katerimi lahko izbirate. Naenkrat si lahko izposodite dve knjigi iz seznama.

Do meseca aprila, ko bo zaključna prireditev, morate prebrati štiri knjige - tri knjige s seznama, eno pa si izberete sami. Naslove prebranih knjig vpisujete na za to namenjeno stran na koncu brošure, ki jo, ko boste zaključili z branjem, samo iztrgate iz brošure ter oddate knjižničarki pri izposojnem pultu. Na zaključni prireditvi bodo vsi, ki bodo osvojili bralno značko, prejeli priznanja in darilo presenečenja.

Želimo vam obilo užitkov ob branju coolskih knjig! =)
Slatinske knjižničarke

Oglejte si brošuro s priporočenim gradivom letošnje 3. sezone bralne značke za mladino!

  • Brošura 3. bralne značke za mladino 2020/21

  • Na spodnjih povezavah pa lahko pobrskate, kaj smo brali v 1. in 2. sezoni bralne značke ŠOK.

  • Brošura 2. bralne značke za mladino 2019/20

  • Brošura 1. bralne značke za mladino 2018/19

  •