Noč z Andersenom 2016

 

Tokrat bomo andersenali 1. aprila 2016. Udeležba je mogoča samo ob predhodni prijavi do 25. marca 2016, prijave zbiramo v Knjižnici Rogaška Slatina in Knjižnici Rogatec do zapolnitve 40 prostih mest. Če si osnovnošolec/ka od 3. do 6. razreda iz občin Rogaška Slatina in Rogatec pokliči na telefonski številki 818 57 80 (Rogaška Slatina) in 819 07 30 (Rogatec).

Knjižnica Rogaška Slatina se je lansko leto pridružila knjižnicam v Evropi in nekaterim v Sloveniji, ki na poseben način praznujejo svetovni dan knjige za otroke in rojstni dan svetovno priznanega pravljičarja Hansa Christiana Andersena. Projekt se imenuje Noč z Andersenom in se odvije vsako leto ob koncu tedna, ki je najbližji njegovemu rojstnemu dnevu, 2. aprilu.

Noč z Andersenom se bo letos odvila 1. aprila s pričetkom ob 18.15 uri in bo za nas prav posebna noč – skupaj z otroki jo bomo namreč preživeli v knjižnici ob prijetnem  druženju, ustvarjalnicah, pantomimi, karaokah … in se predvsem nadvse dobro imeli. Praznovanje bomo zaključili z zajtrkom, ki se ga bodo udeležili tudi starši, v soboto, 2. aprila, ob 8. uri.