Za odrasle

Predavanja/predstavitve

V Knjižnici Rogaška Slatina poleg osnovne dejavnosti ponujamo tudi pester program raznovrstnih prireditev. V ta sklop ponudbe se trudimo pritegniti ustvarjalce različnih področij, s katerimi oblikujemo literarne večere, potopisna predavanja, prireditve domoznanskega pomena in razna tematska srečanja ali predavanja, ki zajemajo široko paleto človekovega delovanja in zanimanja – od alternativnega zdravljenja, ki vse bolj konkurira sodobnim medicinskim načinom, do estetike, astronomije, etnologije, novodobnih verskih in idejnih gibanj, meditativnih tehnik, športa, umetnosti in še česa.


Branje brez meja / Čitanje bez granica

Ob dnevu splošnih knjižnic, 20. novembra, pričnemo s tekočo sezono bralne značke za odrasle.

Prvotno se je glasila Beremo ob kozarcu slat’ne, leta 2016 pa se je na podlagi sodelovanja z Gradsko knjižnico Krapina preimenovala v Branje brez meja / Čitanje bez granica.

Sezono bralne značke zaključimo ob svetovnem dnevu knjige - 23. aprila z znanim in zanimivim gostom ter podelitvijo priznanj.

Razstave

Vsebine aktualnih, zgodovinskih in ostalih zanimivih tematik se trudimo obiskovalcem knjižnice občasno posredovati tudi z razstavami, ki zaradi svoje vidno izpostavljene, premišljene in strnjene forme učinkovito budijo radovednost mimoidočih. Razstave namenjamo predvsem predstavitvi lokalnih društev in umetnikov ter zgodovini kraja, svoje mesto pa na njih zasedajo tudi pomembnejši svetovni dnevi, kulturniki in druge teme.

Računalnik je okno v svet tudi v tretjem življenjskem obdobju

Knjižnica Rogaška Slatina od leta 2007 izvaja brezplačni program osnovnega računalniškega opismenjevanja za starejše z malo ali nič predznanja v računalništvu.

Cilj osnovnega računalniškega opismenjevanja je približati sodobno komunikacijsko tehnologijo starejšim uporabnikom in jih naučiti samostojno uporabljati osebni računalnik, deskati po internetu, uporabljati elektronsko pošto …

Uporabnikom so glede na njihova predznanja in interese na voljo dva sklopa računalniškega tečaja, in sicer začetni in nadaljevalni.

Teme so naslednje:

1. ZAČETNI TEČAJ:

  • Spoznajmo svoj računalnik
  • Elektronska pošta
  • Internet Explorer
  • Urejevalnik besedil Microsoft Word

2. NADALJEVALNI TEČAJ

  • Internet Explorer (zahtevnejše iskanje)
  • Urejevalnik besedil Microsoft Word (zahtevnejše oblikovaje besedila, vstavljanje sličic …)
  • Microsoft Excel
  • Urejevalnik slik Picture Manager
  • Power Point