Potopis - Nepal

 

Kraj dogodka: Kulturni dom Rogatec  |  Datum dogodka: sreda, 15. januar 2020, ob 18. uri

Birman Shrestha nas bo popeljal na nepozabno potovanje v osrčje Nepala, v dih jemajočo naravo, starodavno kulturo in življenje današnjega človeka v Nepalu.

Tibet je visoko odmaknjeno in še danes skrivnostno prostranstvo, zavito v meglice najvišjih gora. Težko dostopen in samosvoj svet. Mistični samostani tibetanskega budizma, ki krasijo vrhunsko stvarstvo narave, “sveta” Lhasa, živahna tržnica s svetim vzdušjem v Jokhangu, palača Potala – simbol Tibeta, tsampa z maslenim čajem, … Spokojna odmaknjena dežela, ki je pravi balzam za nemirno dušo. In pa Tibetanci, ki še vedno živijo tradicionalno življenje v vidnem in hkrati nevidnem svetu …

Tibet sestavljata dva svetova – dostopnejši v dolinah okoli Lhase in komaj prehoden svet, ki se konča takoj za koncem asfaltiranih cest. Dostopni Tibet se hitro spreminja, na neskončnih poteh pa se začenja pravljica iz nekega drugega časa. Tibet je treba obiskati čim prej – in doživeti nekaj, kar bo neizbrisno hitro odšlo z našega planeta. S tem pa bodo v muzeje zaprta tudi enkratna doživetja, ki jih človek danes še lahko izkusi sam!

Vir: Agencija Oskar

Dogodek se fotografira.