Zaključek Ježkovega nahrbtnika 2017

 

Kraj dogodka: Dvorana Kulturnega centra Rogaška Slatina  |  Datum dogodka: četrtek, 6. april ob 17. uri

Pridne mlade bralce vabimo na zaključek Ježkove bralne značke v dvorano Kulturnega centra Rogaška Slatina, kjer si bomo ogledali gledališko predstavo Pojoči smetkonjami v izvedbi Miškinega gledališča.

Najnovejša ekološka predstava Miškinega gledališča, je izvirna pravljica o pojočih Smetkonjamih. Smetkonjami so čudežne smetiščne kante, ki znajo govoriti, se smejati, peti in se tudi razjeziti, če kdo napačno odvrže kakšno smet. Zato mora babi Špelca biti zelo previdna pri ločevanju smeti. Nekega dne pa pozabljiva babi spet založi svoja očala in smeti končajo v napačnih Smetkonjamih. Zasliši se kričanje, kihanje, kašljanje in riganje. Smetkonjami zbolijo. Kaj pa zdaj? Babi s pomočjo otrok prikliče dr. Ze, ki postavi nadvse resno diagnozo. Bodo Smetkonjami ozdraveli in ali bo babi našla svoja očala? Oglejte si nepozabno ekološko predstavo, ki z zabavnimi glasbenimi songi Smetkonjamov učijo malčke, katere smeti spadajo v kateri koš! Avtorski songi, scenografija in dovršena igra glavnih junakov so prirejeni tako, da otroci poučno vsebino takoj dojamejo, se ob tem zelo zabavajo in sodelujejo. »Resna tema« ločevanje smeti naenkrat postane zelo zabavna. Obljubljamo, da bo po ogledu predstave prav vsak vedel, v kateri koš spada katera smet (vir: Miškino gledališče).

Vse mlade bralce, ki še niso oddali izpolnjenih kartončkov s prebranimi knjigami prosimo, da nam jih čim prej prinesejo v knjižnico.