Kako preprosto je reči: "ne vem!"

Kako preprosto je reči: “ne vem!” je projekt, ki je nastal v sodelovanju Šolskega centra Rogaška Slatina in Knjižnice Rogaška Slatina.

Projekt je bil zastavljen že v  šolskem letu 2013/14 in se uspešno nadaljuje že peto sezono. Šolski center Rogaška Slatina in Knjižnica Rogaška Slatina smo sklenili, da ne bodo rekli “ne vem”. Skupaj se namreč lotevamo aktualnih tem, predvsem tistih, o katerih želijo spregovoriti mladostniki.  Tematika predavanj letošnjega šolskega leta se nanaša predvsem na dvig socialnega in kulturnega kapitala naše regije. Srečanja izvajamo bodisi v prostorih Šolskega centra bodisi v dvorani Knjižnice Rogaška Slatina, in sicer v obliki aktualnih okroglih miz, ki jih pripravijo in vodijo dijaki ŠCRS. Vedno pa povabimo tudi goste – sogovorce, ki o predvideni temi spregovorijo strokovno in kompetentno.

Ne zatiskajmo si oči, temveč spregovorimo o aktualnih temah.

Teme aktualnega šolskega leta 2017/2018:

ASI – AKTIVNI SLOVENSKI INOVATORJI - RECEPTI ZA URESNIČEVANJE SANJ

1. TEMA: četrtek, 9. november 2017, ob 17. uri na ŠCRS. Gost okrogle mize je bil mlad inovator Andraž Flis. Predstavil nam je svojo SPOONELLO.

2. TEMA: četrtek, 11. januarja 2018, ob 17. uri na ŠCRS. Gost okrogle mize je bil mlad inovativni kmet Matic Vizjak. Predstavil nam je kmetijo z vizijo VIZJAK.

3. TEMA: četrtek, 22. marca 2018, ob 17. uri na ŠCRS. Gostja okrogle mize je bila mlada inovatorka Saša Goričan. Predstavila je podjetje HOTART in odgovorila na vprašanje Ali lahko iznajdeš novo igračo?