Ježkov nahrbtnik

Jezkov nahrbtnikSpoštovani starši,

v Knjižnici Rogaška Slatina in Knjižnici Rogatec smo otvorili že 4. sezono mini bralne značke JEŽKOV NAHRBTNIK, ki je namenjena našim najmlajšim od 3. do 8. leta starosti.

V zadnjih letih se kaže trend upadanja branja, k čemur pa je seveda vplival tudi porast informacijske tehnologije, ki je danes dostopna že skoraj vsakomur. Z Ježkovim nahrbtnikom želimo zato spodbujati bralno kulturo že pri najmlajših, vplivati na izobraževalni proces in sodelovati tudi pri aktivnem preživljanju prostega časa otrok.

Kako sodelujete?

Na za to namenjenih poličkah vas bodo čakale knjige, med katerimi lahko izbirate, in nahrbtniki, v katerih boste z vašim otrokom izbrane knjige odnesli domov. Prosimo vas, da zaradi velikega zanimanja naenkrat izberete največ 2 knjigi in ker je nahrbtnikov številčno manj kot je sodelujočih, bomo le te izposojali na način, da ga vsak otrok vsaj enkrat odnese domov.

Do meseca aprila, ko bo zaključna prireditev, morate prebrati 10 knjig s seznama. Naslove prebranih knjig vpisujete na za to namenjene kartončke, ki se bodo glasili na otrokovo ime, v knjižnici pa bomo vašemu otroku za vsako prebrano knjigo podelili žig. Na zaključni prireditvi bodo vsi, ki bodo osvojili bralno značko, prejeli ježkova priznanja.

Želimo vam obilo prijetnih uric ob izbranih knjigah!

Kolektiv Knjižnice Rogaška Slatina